Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Sven Gatz opgetogen met tax shelter podiumkunsten

25.11.2016
Sven Gatz opgetogen met tax shelter podiumkunsten
Sven Gatz opgetogen met tax shelter podiumkunstenSven Gatz opgetogen met tax shelter podiumkunsten

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz is opgetogen over de beslissing van de federale regering om een tax shelter voor de podiumkunsten mogelijk te maken, De tax shelter moet bedrijven stimuleren om middelen te investeren in podiumkunsten. Op die manier kunnen kunstenorganisaties, naast bestaande subsidies van de overheid, makkelijker extra middelen uit de markt halen.

‘De beslissing van de federale regering is er gekomen op vraag van de gemeenschapsministers voor Cultuur’, zegt minister Gatz. ‘Met het federale niveau hebben we goed samengewerkt om een regeling tot stand te brengen die extra ondersteuning biedt aan de artiesten en kunstenaars die in de podiumkunsten actief zijn.’

Bedrijven die investeren in een Europees podiumwerk (circus, straattheater, dans, theater, opera, klassieke muziek) kunnen dankzij de tax shelter een belastingvrijstelling krijgen. Voor hen wordt het dus aantrekkelijker om podiumwerk te prefinancieren. Deze tax shelter vormt een belangrijke pijler van de aanvullende financiering voor cultuur waarvoor Sven Gatz een beleid ontwikkelt.  

Lees meer